NYSTRØM SLEKT

En spesiell takk til...
Gode hjelpere med innsamling av slektsdata


Please click the British flag to view the pages in English.
Unfortunately, the individual information is in Norwegian. Still, I hope that you may find the web pages interesting.
Feel free to send me an e-mail with questions and comments.

 

 

Flag Counter


 

 

En spesiell takk til....

En stor del av familien Steen fra Steen gård under Rødtvedt i Øster Aker emigrerte til Amerika på 1850-tallet. 6 av sønnene til Tron Andersen Steen deltok på Nordstatshæren under den amerikanske borgerkrigen. Vickie Steen har samlet en mengde opplysninger, og går nå med planer om en bok. Thank you, Vickie for your kind assistance in finding the American branch of the Steen family.

Min tippoldemor Ingeborg Ersdotter Olbers kom fra Ekshärad i Värmland, og Göran Olbers har sendt meg en mengde informasjon om slekten Olbers som kom fra Tyskland til Sverige på 1600-tallet.

Sten Høyendahl har gitt meg fantastisk god hjelp med sin inngående kjennskap til livet i Eidsberg, Trøgstad og Askim. Hans utrolig grundige arbeid har hjulpet meg med anene til Caroline Syversdatter, og jeg håper han på et tidspunkt også vil legge ut resultatet av sin forskning på internett. Under fliken "Dokumenter" ligger lenker til en rekke skriv.

Slekten Krybel (eller Kriebel) kom til Norge da Hannibal Sehestedt samlet den dansk-/norske hæren mot svenskene på 1600-tallet. Slekten Kriebel kan spores tilbake til Sachsen, nærmere bestemt til den lille gruvebyen Annaberg nær grensen til den Tsjekkiske Republikk. Jeg hadde ikke vært i stand til å finne forbindelsene til slekten Kriebel uten de opplysningene som jeg mottok fra historikeren Roar Lishaugen.


 
Kartet viser hvor noen av de tyske anene bodde på 1600-tallet. De blå markeringene viser Glückstadt og Elmshorn - to av de stedene Jürgen Kriebel bodde og arbeidet. Olbersslekten hadde sin prestegjerning i de kirkene som er merket med rødt: Otterndorf, Cadenberge, Oberndorf, Kehdingsbruch og Wahrendorf og Drochtersen.

Den gang tilhørte Schleswig-Holstein - hvor Glückstad ligger - til Danmark, så de bodde faktisk i forskjellige land.

 

 

 

 


Slektsprogram: Min Släkt v. 4.0   -   Send e-mail